Program 2024

SAMMEN OM MAD-scenen er Folkemødet på Bornholms faglige og folkelige samlingspunkt og forum for debatter om mad på Folkemødet.

Du finder scenen på Kampeløkke Havn, Allinge (Plads E15)

Programmet opdateres løbende

Torsdag 13. juni:

  • 12:00-12:45

    Er skolemad løsningen på alt?

    Debatten om skolemad tager til – men hvordan udvikler vi den mest meningsfulde løsning politisk?

    Panel: Ida Auken (S), Arne Astrup (Novo Nordisk Fonden), Leif Jørgensen (Naturmælk), Mette Blomsterberg (kok), Malene Nyenstad (Leder af Hundested Skole)

    Moderator: Judith Kyst (Madkulturen)

    Debatarrangør: Mejeriforeningen og Madkulturen

  • 13:00-13:45

    S, P eller K med fødevareordførerne

    Hvordan skal vi prioritere sundhed, pris og klima på fødevareområdet? Vi beder politikerne om svar!

    Panel: Christian Friis Bach (RV), Erling Bonnesen (V), Franciska Rosenkilde (ALT)

    Moderator: Judith Kyst og Leif Nielsen

    Debatarrangør: SAMMEN OM MAD

  • 14:00-14:45

    Hvordan styrker vi regenerativt landbrug i Danmark?

    … og er det en opgave for virksomheder, politikere eller landmænd?

    Panel: Martin Lidegaard (RV), Franciska Rosenkilde (ALT), Torben Emborg (Nestlé), Jakob Lave (DLG), Peter Haahr Nielsen (Carlsberg), Jeppe Mikkelsen (BCG)

    Moderator: Lise Walbom (Food Nation)

    Debatarrangør: DI Fødevarer

  • 15:00-15:45

    Kan en grøn frokost på arbejdet forandre maden derhjemme?

    Tager vi de grønne madoplevelser med hjem fra arbejde og bruger dem i vores madlavning derhjemme?

    Panel: Tejs Binderup (Fødevarestyrelsen), Mads Herskind (kok), Bente Halkier (KU), Morten Hassing (ISS)

    Moderator: Anne Glad

    Debatarrangør: Fødevarestyrelsen

  • 16:00-16:45

    Fremtidens forbrug og udbud af dagligvarer

    Aldi er lukket. Irma er lukket. Hvad sker der lige nu i dansk dagligvarehandel?

    Panel: Louise Byg Kongsholm (PEJ), Tomas Pietrangeli (Dagrofa), Niels Jensen (Mærkevareleverandørerne), Camilla Udsen (Forbrugerrådet TÆNK)

    Moderator: John Wagner 

    Debatarrangør: De Samvirkende Købmænd

  • 17:00-17:45

    Ærlig talt: Hvordan sikrer vi ansvarlig markedsføring?

    Vi sætter fødevareanprisninger til debat i en tid med greenwashing og kritiske forbrugere.

    Panel: Kim Ege Møller (Orkla), Ann-Camilla Kjæmpe (Arla), Christian Linde (JDE Coffee), Christian Poll(Forbrugerombudsmanden)

    Moderator: Frederikke Thye Fester (DI Fødevarer)

    Debatarrangør: Mærkevareleverandørerne

Fredag 14. juni:

  • 10:00-10:45

    Hvordan smager dyrevelfærd?

    Er vi villige til at betale for dyrevelfærd – og er der sammenhæng mellem holdninger og økonomi?

    Panel: Leif Nielsen (DI Fødevarer), Britta Riis (Dyrenes Beskyttelse), Michael Skou (Rema 1000), Signe Frese (Dagrofa), Ulrik Bremholm (Danske Svineslagterier)

    Moderator: Anne Glad

    Debatarrangør: De Samvirkende Købmænd

  • 11:10-11:45

    Dansk/marokkansk fusionskøkken med Løkke, Meyer og PlanBørnefonden

    Hvad har Lars Løkke Rasmussen, Claus Meyer og PlanBørnefonden tilfælles med to unge kokke fra Marokko?

    Deltagere: Lars Løkke Rasmussen (M), Claus Meyer (Meyer’s), Dorthe Petersen (PlanBørnefonden)

    Debatarrangør: Meyers, PlanBørnefonden og Udenrigsministeriet

  • 12:00-12:45

    Hvordan skaber vi fremtidens kritiske forbrugere?

    Vi quizzer ungdomspolitikerne i råvarekendskab og diskuterer bedre maddannelse blandt unge.

    Panel: Frederikke Didriksen (Danske Skoleelever), Leif Nielsen (DI Fødevarer), Judith Kyst (Madkulturen), Astrid Hass (DSU), Nicolai Wang (LAU), Lasse B. Sørensen (VU)  

    Moderator: Anne Glad

    Debatarrangør: DI Fødevarer

  • 13:00-13:45

    Skal den grønne omstilling smage nyt?

    Vi undersøger, om den grønne omstilling kræver nye ingredienser eller om den godt kan smage velkendt.

    Panel: Jakob Skovgaard (PlanetDairy), Kristian Kornerup (Stryhns Gruppen), Anna Rise (Nestlé DK)

    Moderator: Anne Glad

    Debatarrangør: Mærkevareleverandørerne

  • 14:00-14:45

    Den danske slikkultur har brug for en hånd

    Hvad skal der til for at nå anbefalingen ”5 håndfulde om ugen”, når vi er så langt fra i dag?

    Panel: Tejs Binderup (Fødevarestyrelsen), Arne Astrup (Novo Nordisk Fonden), Mette Blomsterberg (konditor), Jon Fuglsang (KP)

    Moderator: Anne Glad

    Debatarrangør: Fødevarestyrelsen

  • 15:00-15:45

    Danskerne er ligeglade med, hvad de putter i munden!

    Hvad vi siger, og hvad vi gør, når det kommer til valg af fødevarer

    Panel: Carsten Bach (LA), Leif Wilson (FødevareDanmark), Marie Sainabou Jeng (Madland), Maja Effersøe Khan (Forbrugerrådet TÆNK)

    Moderator: Anne Glad

    Debatarrangør: FødevareDanmark

  • 16:00-16:45

    Fra ord til handling med skolemad i Danmark

    Danmark er ét ud af to lande i EU uden en national plan for skolemad. Nu skal vi i gang!

    Panel: Lone Loklindt (Frederiksberg Kommune), Ann-Camilla Kjæmpe (Arla), Bent Egberg Mikkelsen (KU), Rasmus Edelbjerg (Skole og Forældre), Rasmus Kjeldahl (Børns Vilkår)

    Moderator: Claus Bindslev

    Debatarrangør: Mejeriforeningen

  • 17:00-17:45

    Vil du smage på den globale klimatallerken?

    Hvordan bidrager den danske landbrugs- og fødevaresektor til globale klimamål?

    Panel: Jais Valeur (Danish Crown), Claus Fuglsang (Novonesis), Peter Giørtz-Carlsen (Arla Foods), Jesper Pagh (DLG)

    Moderator: Lise Walbom (Food Nation)

    Debatarrangør: Food Nation

Lørdag 15. juni:

  • 11:00-11:45

    Hvem er fremtidens madhåndværker?

    Skal det være fortid at kunne gå til slagteren, ostehandleren eller bageren?

    Panel: Thomas Skriver Jensen (S), Per Hansen (NNF), Sussie Johansen (UU København), Laura Drachmann Poulsen (Danske Skoleelever), Brian Sindahl (ZBC)

    Moderator: Leif Wilson (FødevareDanmark)

    Debatarrangør: FødevareDanmark

  • 12:00-12:45

    Hvordan smager fremtidens skolemad?

    En varm madpakke fra skoletasken eller varm mad fra skolen? Vi går på opdagelse i fremtidens skolemad.

    Panel: Henrik Damholt Jørgensen (Mejeriforeningen), Gorm Wisweh (Gorm’s), Maja Møller (Arla Fonden), Søren Ejlersen (ØJN Skolemad)

    Moderator: Anne Glad

    Debatarrangør: Mejeriforeningen

  • 13:00-13:45

    Er fremtidens kostråd Wegovy?

    Hvad gør mirakelmidler mod overvægt ved vores forhold til mad?

    Panel: Eva Tingkær (Diabetesforeningen), Arne Astrup (Novo Nordisk Fonden), Leif Nielsen (DI Fødevarer)

    Moderator: Anne Glad

    Debatarrangør: DI Fødevarer & Madkulturen

Partnerne bag SAMMEN OM MAD-scenen