Gå til hovedindholdet

Lokale fødevarer

Andelen af økologiske og lokale fødevarer skal op, gennem en indsats med rådgivning, vidensdeling og dokumentation til indkøbere og ledere af køkkenerne i kommuner, regioner og statsinstitutioner.

Hvert år køber det offentlige for ca. 4 mia. kr. fødevarer til måltider på blandt andet daginstitutioner, plejehjem, sygehuse, døgninstitutioner, forsvar og fængsler. Cirka 310 millioner kr. bruges på økologiske fødevarer.

Lokale fødevarer og en kortlægning af maddistrikter i Danmark kan være springbræt for en styrkelse af lokal identitet, understøtte lokal markedsføring og styrke innovativ, lokal smagsudvikling og produktion med fokus på kommunale fødevareindkøb, etablering af fødevarehubs, nye måltider og måltidsoplevelser og lokalt engagement. 

Løsning: Kloge Fødevareindkøb
Adgangen til økologiske og lokale fødevarer i offentlige indkøb skal lettes. En indsats målrettet kommuner, regionale og statslige organisationer skal gøre det nemmere at prioritere økologisk og lokalt.

Læs mere om Kloge Fødevareindkøb her

Løsning: Maddistrikter
En kortlægning af de danske ’maddistrikter’, herunder af den mangfoldighed og af de kvaliteter, som præger fødevarerne og madoplevelserne i de forskellige dele af landet.

Læs mere om Maddistrikter her

Løsning: Godt købmandskab på fødevareområdet
Godt købmandskab på Fødevareområdet skal klæde kommunerne på til at agere som effektive og kvalitetsbevidste fødevareindkøbere over for lokale fødevareleverandører gennem strategiske funktionsudbud.

Læs mere om Godt købemandskab her

MENU