Gå til hovedindholdet

René Christensen, DF, formand for Miljø- og Fødevareudvalget

Hvorfor er emne ældremad så vigtigt?
Ældremad drejer sig ikke kun om ældremad men om et helt liv. Det handler ikke kun om, at man får mad, men også hvordan man får den. F.eks. er der jo nogle ældre, der spiser den udbragte mad direkte af emballagen, så kan man gøre noget for at gøre den mere spændende? Kan man gøre den musselmalet f.eks.? Den del tror jeg, at kommunerne skal se nærmere på: den gode måltidssituation.

Hvor ligger problemet?
Jeg tror, at flere underkender økonomien i det her. Kommunerne tænker: Hvor kan vi spare? Men underernæring og dehydrering, som mange indlagte ældre lider af, er dyrt, for det forlænger indlæggelserne.

Kommunerne bør i stedet foretage investeringer, som kan føre til færre indlæggelser. Alle hælder jo den rigtige benzin på bilen. Men hvad er det, vi hælder på os selv? Vi skal have de rigtige fødevarer og den rigtige mad for at fungere, og den forandrer sig, fra vi er aktive og dyrker motion og til vi bliver ældre, ikke bevæger os så meget og får andre udfordringer. Det skal maden og måltidet tilpasses. 


MENU