Gå til hovedindholdet

Madværksteder for børn

 

Madværksteder er en pædagogisk aktivitet, hvor børn og pædagoger i fællesskab tilbereder et sundt og velsmagende måltid.

Madværksteder kan både foregå som en eftermiddagsaktivitet i SFO’en eller i løbet af skoledagen som en del af den understøttende undervisning.

Madværksteder kan afholdes hver dag, en gang om ugen eller hvor ofte det nu passer bedst. Man kan også selv beslutte, om måltidet kun skal serveres for dem, der er med til at lave den, eller om det skal munde ud i et tilbud til eksempelvis hele SFO’en.

Målet med Madværksteder for børn er, at børnene får et større kendskab til, hvordan man arbejder i et køkken, får oplevelser med forskellige råvarer og smage og frem for alt får en positiv oplevelse omkring det at tilberede og spise mad sammen med andre.

Introduktionskursus

Madkulturen har udviklet et kort introduktionskursus til pædagoger. Her berører vi emner som madformidling, madhåndværk, hygiejne m.m.

Madkulturen afholder løbende disse kurser og målet er, at pædagogerne får lejlighed til at præcisere form og indhold på deres Madværksteder og samtidig får nogle basale redskaber til at gennemføre Madværksteder med børnene på egen hånd. Til kurset er der ligeledes udviklet en guide, der indeholder forskellige undervisningsidéer samt praktiske råd og anbefalinger. 

Madværksteder for børn er udviklet af Madkulturen i samarbejde med Roskilde Kommune
 

Se et eksempel på Madværksteder for børn

Vil du høre mere om Madværksteder for børn?

Rasmus Dalsgaard Fagkonsulent
MENU