Gå til hovedindholdet

 

Q&A med Morten Falk, kok og Bocuse d’Or-deltager

 

Hvorfor er det vigtigt, at børn lærer at lave mad?

"Det er super vigtigt! Det er vigtigt at kunne lave mad til sig selv. Det er også vigtigt at få et indblik i gode og dårlige råvarer. Der er en masse glæde ved at lave mad, og der er sammenhold omkring mad. Mad er noget, der betyder noget for alle mennesker – vi skal alle spise. Mad og måltidet er en af de få ting, som alle kan samles om, unge som gamle".

Hvordan husker du din egen madkundskabsundervisning?

"Jeg husker det mest som noget med halvtarvelige råvarer. Men jeg husker også, at vi havde det sjovt. Det var en time, man glædede sig til. Især mig, som ikke var så god til at sidde stille eller til at læse bøger".

Hvad husker du særligt fra finalen i Madkamp – DM i madkundskab?

"Der var et meget stort engagement både i de store og de små klasser og en rigtig god stemning. Jeg er også lidt imponeret over selve set up’et, som var noget større, end jeg havde regnet med. Det handlede ikke så meget om maden som om den samlede opgave, hvor tværfagligheden var tydelig. Nogle havde brugt fysik, andre dansktimerne, nogle havde syet uniformer. Det var meget imponerende, og niveauet generelt ret højt".

MENU