Gå til hovedindholdet

Kloge Fødevareindkøb

Kloge Fødevareindkøb har fra 2013 - 2016 tilbudt udbudsteknisk og fødevarefaglig rådgivning til offentlige fødevareindkøbere i danske kommuner, regioner og statslige organisationer. 

Projektets formål har været at åbne op for offentligt indkøb af økologiske og lokale fødevarer for at understøtte det offentliges omlægning til økologi, der er et led i regeringens økologiplan 2020. Det har desuden været målet at understøtte samarbejdet fra indkøb og køkken til leverandør og producent og desuden at styrke det tværfaglige samarbejde internt i offentlige organisationer. Kloge Fødevareindkøb har også haft til opgave at formidle viden om offentligt indkøb af fødevarer.

Der er udviklet en række værktøjer, som offentlige indkøbere kan benytte i udbudsarbejdet. De bliver tilgængelige på en ny hjemmeside, der lanceres den 8. november 2016. 

Kloge Fødevareindkøbs rådgivningsteam tilbyder følgende:

  • Udbudjuridisk rådgivning og sparring i forbindelse med udarbejdelse af fødevareudbud med fokus på økologi og lokale fødevarer.
  • Rådgivning om udarbejdelse af kravspecifikationer med håndtering af krav om økologi og lokale fødevarer.
  • Sparring i forbindelse med udarbejdelse af sortimentslister med økologi.
  • Sparring i forbindelse med udarbejdelse af andre typer udbud.
  • Sparring om involvering af markedsaktører i udbudsprocessen.

Rådgivningen tilrettelægges, så den imødekommer behovet hos indkøbsansvarlige og beslutningstagere og kan således være af kortere eller længere varighed.

Kontakt os 
Er du interesseret i at høre mere om Kloge Fødevareindkøbs rådgivning, er du meget velkommen til at kontakte projektleder Hanne Seidler Jacobsen.

Hanne Seidler Jacobsen Chefkonsulent

Hotline

Har du brug for akut rådgivning? Vi tilbyder løbende telefonisk rådgivning efter behov og aftale, da vores erfaring er, at der ofte er behov for her-og-nu rådgivning i forbindelse med udbudsprocessen. Kontakt projektleder Hanne Seidler Jacobsen på tlf. 21 54 81 51.

MENU