Gå til hovedindholdet

Kulinariske vejledere

Fra ung til yngre

Som kulinarisk vejleder tager man først et todages kursus, det såkaldte Kulinariske Kørekort, hvorefter man rådgiver, vejleder og formidler i praksis til andre unge i FoodJam-teltet. 

De kulinariske vejledere er i gennemsnit 27-årige madinteresserede unge, som får nye kulinariske kompetencer. Festivalgæsterne, som i gennemsnit er nogle år yngre, får vejledning og rådgivning til deres FoodJam session, og der foregår en erfaringsudveksling mellem ung og yngre, som begge parter lærer meget af, viser evalueringsrapporten fra FoodJam 2015.

Frivillige kulinariske vejledere i topform
Ved FoodJam 2017 var der omkring 140 kulinariske vejledere, og det kan blive dig i 2018. Hold øje med vores tilmeldingssite, som åbner i foråret 2018. Du skal være hurtig. 

Fakta

Du kan hente evalueringsrapporten fra FoodJam 2015 her.

Fakta fra FoodJam 2015

97 % af de adspurgte kulinariske vejledere vil sandsynligvis anbefale andre at blive kulinariske vejledere
3 ud af 4 vejledere får ny viden om madlavningsteknikker, tilsmagning og nye råvarer
92 % af vejlederne har i høj eller nogen grad lyst til at dele ud af deres erfaringer med mad og madlavning efter kurset ”Kulinarisk Kørekort”.

Baggrund

De 16-24-årige befinder sig et sted i livet, hvor de ikke længere kan trække på familiens mad, og hvor de som noget nyt skal prioritere økonomi til mad – ofte ud af et begrænset budget.
18 % af de 18-24-årige spiser aftensmad alene 5 dage om ugen eller mere. Kilde: Madindeks, baseret på surveydata fra YouGov.
30 % af de 18-24-årige kan partere en kylling. 56 % af hele befolkningen kan. Kilde: Madindeks, baseret på surveydata fra MAPP.  

MENU