Gå til hovedindholdet

Historien bag

Food Careers er sat i verden med en vision om at styrke de danske fødevarerelaterede uddannelser gennem rekruttering af kvalificerede og kompetente unge.

Food Careers sætter fokus på fødevarebranchens mange karriere- og uddannelsesmuligheder med det formål at styrke rekrutteringen til branchen.

Ved at skabe en fælles fortælling om uddannelserne, der fokuserer på uddannelsernes potentiale, værdi og diversitet er det målet at udvikle et bedre image og derved rekruttere flere til at arbejde for et værdifuldt Danmark inden for fødevareområdet.

Find inspiration på karriereportalen

Food Careers har skabt en karriereportal, hvor unge og andre interesserede kan blive inspirerede til, hvad fødevarebranchen byder på – herunder karrieremuligheder og uddannelser - og interesserede får et indblik i, hvordan man kan bidrage til en af Danmarks største og mest innovative brancher.

Food Careers er også at finde på Facebook  og Instagram  samt til forskellige karriereevents for folkeskoler.

BAGGRUND
Fødeuddannelserne har nogle af de laveste fuldførelsesprocenter blandt erhvervsuddannelser, og de er samtidig nedadgående.

Ifølge Undervisningsministeriet er fuldførelsesprocenten på grundforløbet “Mad og mennesker” faldet fra 70% i 2008 til 61% i 2012.

Samme billede tegner sig på hovedforløbene, hvor for eksempel uddannelsen til Gastronom har fuldførelsesprocent på 63% i 2012.

Opdateret 22. juli 2016

MENU