Gå til hovedindholdet

Flere ferske fisk

Projektet Flere ferske fisk

Danmark kan være stolt af sine lange kyststrækninger, der er fantastisk tag selv-bord af fisk af meget høj kvalitet – desværre ender de ikke særligt tit på de danske middagsborde.

Danskerne skal spise flere ferske fisk, end de gør i dag. Der er nemlig rigtig meget at vinde både på sundhed, madkultur og for landets fiskeerhverv, hvis indtaget af fersk fisk øges. Men en række udfordringer på logistik, salg, produktudvalg og ikke mindst danskernes madvaner kræver nytænkning og målrettet indsats for at blive løst.

Madkulturen arbejder for, at fersk fisk i højere grad kommer på menuen. 

I indsatsen bliver der set på hele værdikæden fra kutter til kunde for at øge udbuddet af og lysten til mere fersk fisk.

En fisks lange rejse

Indsigter

Målet er at få danskerne til at spise flere forskellige ferske fisk og flere fisk i det hele taget, og indsatserne vil fokusere på, at

  • et bredt sortiment af fersk fisk bliver tilgængeligt for forbrugere.
  • fersk fisk er konkurrencedygtig på både pris og convenience.
  • forbrugeren får råd om og hjælp til håndtering af fisk i eget køkken.
MENU