Gå til hovedindholdet

Bedre måltider for hjemmeboende ældre i Roskilde Kommune

Kulinarisk Kørekort - for chauffører og plejepersonale

Projektet skal højne oplevelsen omkring måltidet for hjemmeboende ældre, der får mad fra madservice, ved at uddanne chauffører fra Det Danske Madhus, og plejepersonalet i Roskilde Kommune, i at skabe appetitvækkende måltider.  

Projektet er et samarbejde mellem Roskilde Kommune, Det Danske Madhus og Madkulturen, og er støttet af Sundheds- og ældreministeriet. Målet er at skabe en måltidssituation der er mere appetitvækkende og indbydende, og medvirke til at forebygge underernæring blandt de ældre. Kurset bygger på Madkulturens principper i Kulinarisk Kørekort. 

At modtage mad fra et centralt køkken ændrer ofte måltidet fra at være privat til at blive semi-offentligt og dermed en smule fremmed. Måltidet mister ofte betydning, og bliver ikke den kilde til glæde og næring, som er afgørende for en sund aldring.

Projektet vil understøtte et samarbejde omkring måltidet, og dermed skabe nye relationer. Derfor skal chauffører og plejepersonale begge tage ejerskab, f.eks. ved anretning og servering, så måltidet bliver en særlig begivenhed for den ældre. 

Madkulturen udvikler aktiviteter og kurser der skal klæde plejepersonalet og chaufførerne på til fælles at skabe hygge om måltidet, få den ældre til at være med i anretningen og sammen sørge for at måltidssituation er noget man som ældre ser frem til.

Projektet løber fra september 2017 og til april 2019.

Projektet laves i samarbejde med: 

Vil du vide mere, så kontakt vores projektleder eller presseansvarlig.

Vibeke Vines Østergaard Projektleder
Morten Brink Iwersen Presse & kommunikation
Opdateret 9. april 2018

MENU