Gå til hovedindholdet

Åben Skole-forløb om bæredygtighed

 

Nye Åben Skole-forløb på tre fødevarevirksomheder på Fyn og i Sønderjylland skal uddanne næste generation i bæredygtig fødevareproduktion og klæde dem på til at reflektere over bæredygtigt forbrug.

Projektet sker i et partnerskab mellem fødevarevirksomhederne Skærtoft og Steensgaard, der indleder undervisningsforløbene i 2018 og Naturmælk, der begynder i 2019, samt Madkulturen og Økologisk Landsforening.

Der udvikles og testes tre undervisningsforløb om bæredygtig fødevareproduktion og bæredygtigt forbrug, der kobler teori og praksis i Åben Skole-forløb for 7. - 9. klasse i faget biologi med elementer fra madkundskab. Klasserne vil både besøge en af de deltagende virksomheder og arbejde med bæredygtighed på skolen som forberedelse og opfølgning på besøget.

16 klasser fra Sønderborg Kommune og Faaborg-Midtfyn vil deltage i pilotforløbet i efteråret 2018.

Formålet er at bidrage til næste generations maddannelse, herunder at fremme elevernes viden om og interesse for bæredygtighed og bevidsthed om eget forbrug. Sekundært håber projektet at inspirere eleverne til uddannelsesvalg og en karriere inden for fødevarebranchen.

Partnere
Madkulturen som projektleder, Økologisk Landsforening som vidensorganisation og virksomhedspartnerne Skærtoft, Steensgaard og Naturmælk. Projektet er finansieret af Promilleafgiftsfonden og løber hele 2018. 

Vil du vide mere, så kontakt vores projektleder eller presseansvarlig.

Rasmus Dalsgaard Fagkonsulent
Morten Brink Iwersen Presse & kommunikation
Opdateret 23. april 2018

MENU