Gå til hovedindholdet

Om Madkulturen

Om Madkulturen

Mod på bedre mad

Madkulturen er en institution under Miljø- og Fødevareministeriet, der er sat i verden for at give danskerne mod på bedre mad. For os handler mod om at styrke vores kompetencer og øge appetitten på bedre mad- og måltidsoplevelser. Og det gælder både den enkelte forbruger og dem, der arbejder professionelt med mad.

Vi giver børn og unge mod på at udfolde sig i køkkenet.
Vi giver madtalenter mod på at uddanne sig til en karriere i fødevarebranchen.
Og vi giver det offentlige og fødevareindustrien mod på at udvikle bedre mad- og måltidsløsninger.

Bedre mad til alle. Det er vores vision, og det er ikke bare noget, vi siger. I tæt samarbejde med vores partnere udvikler vi løsninger, der omsætter viden og indsigt til konkrete projekter og aktiviteter. Tag bare FoodJam, der hvert år samler 5.000 unge omkring madlavning på Roskilde Festival. Eller Food Careers, der inspirerer og guider unge til en karriere inden for fødevarebranchen. Eller Kulinarisk Kørekort, der styrker den kulinariske faglighed blandt ansatte i detailhandelen. For bare at nævne et par eksempler.

Alt sammen med ét eneste formål: At løse samfundsudfordringer ved at styrke madkulturen i Danmark.


MENU