Gå til hovedindholdet

Timm Vladimir: Madkundskab skal være et prøvefag

Bagedystværten tager på Danmarksturné med ét budskab: At madkundskab skal være prøvefag, så det bliver taget lige så seriøst som fx idræt og dansk.

Publiceret 24. november 2017

Værten i ’Den Store Bagedyst’ Timm Vladimir tager i uge 48 ud som gæstelærer på fem skoler i Danmark. Med sig har han en varevogn fyldt af syltet frugt og grønt – og et vigtigt budskab: at faget madkundskab skal være et obligatorisk prøvefag, og dermed skal på skoleskemaet fra 6. til 9. klasse.

TV2 FYN: Klar, parat, sylt!

”Jeg forstår ikke, at maden, som vi alle sammen lever af, er så lavt prioriteret i skolen. Efter man gjorde idræt til prøvefag, bliver faget taget mere seriøst. Det samme skal man gøre med madkundskab”, siger Timm Vladimir, der glæder sig til at møde elever fra Frederiksberg, Vemmelev, Odense, Horsens og Vrå og sylte sammen med dem.

HORSENS FOLKEBLAD: Timm Vladimir vil kæmpe for madkundskab

Turneen skal kickstarte Madkamp 2018, hvor temaet er ’Konserver din køkkenhave’. Her kan madkundskabselever fra hele Danmark prøver kræfter med at fermentere, tørre og sylte frugt og grønt fra den danske køkkenhave.

Fremtidens forbrugere
Men der er meget mere på spil end at kunne sylte gulerødder, rødbeder og ribs. Det handler om fødevarebevidsthed og om at ruste fremtidens forbrugere bedst muligt, understreger Timm Vladimir.

FOLKESKOLEN: Bagedystvært: Madkundskab skal være et prøvefag

”Madkundskab er et af de få innovative fag, som både får elevernes hoved, hænder og sanser i spil. Det er ret unikt, og det er hamrende vigtigt. Både for eleverne selv og for os som samfund, at fremtidens forbrugere kan skelne imellem skidt og kanel. Det er det, som Madkamp og jeg slår et slag for”, siger Timm Vladimir.

ÅRHUS STIFTSTIDENDE: Timm Vladimir sylter med elever

Madkamp er et undervisningsforløb, der er støttet af Nordea-fonden og som alle skoler kan følge. Men ti hold, der har haft den mest innovative proces og fundet frem til den mest kreative menu, går skridtet videre og tørner sammen i DM i Madkundskab.

MADKAMP-VIDEO: Det er krydderierne, der gør det!

Madkamp er udviklet af Madkulturen i samarbejde med professionshøjskolerne UCC, UCL, UCN, UCSYD, VIA UC og PH Absalon med støtte fra Nordea-fonden.

SJÆLLANDSKE: Timm Vladimir: Den bedste sovs er remoulade


MENU