Gå til hovedindholdet

Ti kommuner smager på ældremad i Vejen

Madservice-Vejen har opfundet et ’vælg-selv-spisekort’ til kommunens ældre. Det er så unikt, at ti kommuner kom og så og smagte, da de mødes i ’Kommunenetværket for måltider til ældre’.

Publiceret 15. maj 2017

Vælg frit mellem 12 hovedretter. Kombiner med seks slags tilbehør og ni slags grønt – og så lige 12 desserter og mellemmåltider, en platte og ugens kage.

Sådan lyder ’kryds-af’ menukortet fra Madservice-Vejen, og det er blevet en så stor succes, at flere kommuner har besøgt køkkenet i Holsted uden for Vejen for at se, hvordan det fungerer.

Mandag troppede hele ti kommuner op, da ’Kommunenetværk for måltider til ældre’ mødtes i køkkenet i Holsted.

Det er Madkulturen, der arbejder bredt for bedre mad til alle, der står bag netværket, der løbende mødes hos hinanden rundt om i Danmark for at få inspiration.

Unik løsning
”Det man gør i Vejen, er virkelig unikt. Alle forsøger at knække koden til en mere fleksibel madbestilling og bedre muligheder for individuelle valg, når vi sammensætter måltidet, og samtidig sikre, at det smager godt”, siger Jydith Kyst, der er direktør i Madkulturen. 

Systemet bag ’komponent-madsløsninger’, som er Madservice-Vejens egen opfindelse hedder, er kompliceret. Men ideen er simpel. 

”Vores mad har kun værdi, når den er spist. Hvis man ikke har spist grønt hele sit liv, skal man ikke tvinges til det”, forklarer Gertrud Sørensen, der er souschef i Madservice-Vejen.

Brugerne af Madservice-Vejen er begejstrede for at sætte kryds ved livretter og favoritter. Hele 80 procent af de ældre vælger i dag selv, lyder det fra Madservice-Vejen. Desuden er madspildet sænket fra godt 10 % til under 2 % efter at man har udrullet komponent-madløsningen. 

Læs JyskeVestkystens reportage fra netværksmødet her:

http://www.jv.dk/vejen/Vejens-aeldremad-vaekker-beundring-i-andre-kommuner/artikel/2506271

Se TVSYDs indslag fra netværksmødet her

https://www.tvsyd.dk/nyheder/15-05-2017/1930/vaelg-selv-spisekort-de-aeldre-er-en-succes?autoplay=1#player

Fakta om netværket
Målet med netværksmøderne er at inspirere, indsamle viden om mad & måltider på ældreområdet, udvikle gode innovative løsninger og udveksler erfaringer til gavn for alle parter – i særdeleshed de ældre, der modtager mad og måltidsløsninger fra det offentlige.   

Netværket har særligt fokus på den oplevede kvalitet af ældremåltidet, udfordringer ved emballage og de ernæringsmæssige anbefalinger samt omverdenens forståelse af ældremåltidet.


MENU