Gå til hovedindholdet

Roskilde opgraderer madpakken

I uge 41 er skoleelever inviteret til madpakkeværksted. Roskilde Kommune vil gerne hjælpe til, at børnene selv kan lave gode madpakker, så der er brændstof til hele dagen.

Publiceret 10. oktober 2017

De spiser rigeligt kød. Men det kniber med fisk, groft brød og grøntsager på madpakken i de danske skoler. Det vil Roskilde Kommune gøre noget ved.

Derfor lancerer kommunen i samarbejde med Madkulturen og ZBC ’Skolemadens Uge’, hvor elever kan komme på et madpakkeværksted, hvor de under kyndig vejledning fra ZBCs elever og kokke arbejde med ”madpakkens fem fingre”: Grønt, korn, kød, fisk og frugt.

I alles interesse
”De skal meget gerne vide, hvordan man sammensætter en ordentlig madpakke – få oplevelser med nye ingredienser og måske få udvidet smagshorisonten lidt”, siger Claus Larsen, der er formand for Skole- og Børneudvalget i Roskilde Kommune.

LÆS PAPERBOY'S REPORTAGE: "JEG PLEJER AT FÅ SPEGEPØLSE, MEN..."

Grundlæggende handler det om ordentlig brændstof - og nok af den. Flere undersøgelser viser, at mere end hvert andet skolebarn er er sulten i løbet af skoledagen.

”Når forskningen samtidigt slår fast, at det kniber med koncentrationen, indlæringsevnen og roen i klassen, når eleverne er sultne, så ordentlige madpakker er i alles interesse,” påpeger Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen, der arbejder bredt for ’Bedre mad til alle’.

SE TV2 LORRY'S INDSLAG FRA VÆRKSTEDET HER

Udfordringen med sunde madvaner bliver ofte større fra 7. klassetrin, hvor eleverne må forlade skolens område.

”Her falder madens kvalitet ofte, fordi den lokale burgerbar eller bager lokker. Men vi håber, at vores madpakkeværksted kan være med til at vise, at en madpakke godt kan være spændende, velsmagende og ordentligt sammensat på én gang”, siger han.

TV2 LORRY: FEM TIPS TIL MADPAKKEN


MENU