Gå til hovedindholdet

Madtropperne vil forny spejdermaden

Der er tårnhøje ambitioner, når Madtropperne tænder op for bålene og sender 2.000 spejdere i forklædet på Spejdernes Lejr. De første madguider uddannes i weekenden.

Publiceret 15. juni 2017

40 bål. En kæmpe køkkenhave fyldt med krydderurter. Og råvarer fra seks lokale avlere. Der er en del af ingredienserne, når køkkenskolen Madtropperne åbner på Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg den 22.-29. juli.

”Spejderne er mestre i naturen. Men når det handler om den mad, de spiser på lejrturen, så kan den godt tåle et løft”, forklarer Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen, der arbejder bredt for ’bedre mad til alle’, som sammen med Spejdernes Lejr og TrygFonden står bag Madtropperne.

Grundtanken er, at maden skal være mere grøn, mere smagfuld og mere vild. Der er omkring 70.000 spejdere i Danmark og derfor er det et godt sted at sætte ind, mener Judith Kyst.

”Det handler om kompetencer, hvis vi skal værne om vores fælles madkultur. Hvis man ikke ved, hvor god og simpel mad man kan få ud af basale råvarer som løg, kartofler og gulerødder, så ender man med hvidt toastbrød og dåsemakrel”, siger Judith Kyst, og understreger, at Madtroppernes køkken er baseret på sunde, billige råvarer, der kan tilberedes til mange over bålet.

Skal du være madguide?

Der skal bruges omkring 60 madguider, der skal give de 2.000 spejdere, som man forventer kommer igennem Madtropperne, mod på at lave god mad på bålet.

Det første bliver uddannet i København i weekenden 17-18. juni og det næste hold bliver uddannet i Sønderborg 23 juli. Der er stadig ledige pladser på det gratis kursus i bålmad, jordovne og røgteknikker. Kurset er primært for spejderledere og mad- og friluftsinteresserede.

Har du lyst til at være madguide på Spejdernes Lejr, ring eller skriv til Emma Ter-Borch på 31400790 eller mail emma@madkulturen.dk. Du kan også tilmelde dig direkte her:


MENU