Gå til hovedindholdet

Madtropperne melder alt udsolgt

Sønderjyllands suverænt største køkkenskole, Madtropperne på Spejdernes Lejr 2017, melder totalt udsolgt på rekordtid.

Publiceret 17. juli 2017

140 liter fløde og 28 kilo smør fra Naturmælk i Tinglev. 500 fisk fra Udo i Sønderborg. 840 æg fra Mjelsmark og 800 kg grønt fra Stevninggaard i Nordborg. 250 kg korn fra Skærtoft Mølle i Augustenborg. Og så lige 140 glas honning fra Hviids Biavl i Gråsten. 

De lokale ingredienser er bestilt til Madtropperne, der er ét af fyrtårnsarrangementerne på Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg.

Over 2.000 spejdere har allerede tilmeldt sig køkkenskolen, hvor madlavningen foregår over 40 bål hver dag fra kl. 9-13 på Spejdernes Lejr 2017.

”Det betyder, at alt er udsolgt. Og det er fantastisk”, siger Judith Kyst, der er direktør for Madkulturen, der arbejder bredt for ’bedre mad til alle’, og som arrangerer Madtropperne sammen med Spejdernes Lejr.

”Hele ideen med Madtropperne er at vise, at lejrmad sagtens kan være sundt og velsmagende – uden at prisen går amok”, forklarer Judith Kyst.

Uendelig urtehave
De mange spejdere vil blive mødt af Madtroppernes mange madguider, der inspirerer og vejleder. Først skal de op på markedspladsen og hente deres råvarer, hvor de kan møde mange af de lokale producenter, der vil fortælle om deres produkter. Derefter skal de en tur i urtehaven, hvor de kan boltre sig i 530 krydderurter. Og så skal de i gang med at kokkerere over bål, inden de spiser sammen.

”Det handler i bund og grund om mod på bedre mad. Om mod på nye ingredienser, mod på grøntsagsbaserede retter. Vi ved, at hver 5. barn er overvægtig, så spejderbevægelsen, der omfatter omkring 70.000 spejdere i Danmark, er fantastisk sted at sætte ind, hvis vi skal skabe interesse for sund og bæredygtig mad”, siger Judith Kyst.

TrygFonden har doneret 1,8 mio. kroner til Madtropperne.

Info og presse
Hvis du vil vide mere, så kontakt presseansvarlig, Signe Balling, på t: 22 21 03 54 eller signe@madkulturen.dk 

Baggrund
SPEJDERNES LEJR 2017 er med mere end 35.000 deltagere fra ind- og udland Danmarks største spejderlejr. I år bliver lejren afholdt den 22. juli til den 30. juli 2017 på Kær Vestermark ved Sønderborg. Der er omkring 70.000 spejdere i Danmark. De fleste er 10 år gamle.


MENU