Gå til hovedindholdet

Madkundskabspuljen: 180.000 kr. mangler stadig ejere

Udekøkken, urtehave, gæstekok og en kornkværn. Der blev delt 70.000 kr. ud i første runde. Nu åbner madkundskabspuljen op igen.

Publiceret 1. februar 2018

Fra et tilskud til et mobilt udekøkken, der skal efteruddanne madkundskabslærere, til frugttræer og et besøg hos den lokale fiskebutik med klassen.

I alt blev der delt 70.000 kr. ud i første runde af Madkundskabspuljen, som hører under Madkamp og som i sidste ende skal føre til bedre madkundskab.

Nu åbnes kassen op igen og alle skoler kan søge. Reglerne er simple: Jo mere projektet fx involverer forældre og lokale fødevareproducenter, jo bedre er chancen for at komme igennem nåleøjet.

Husk budget
”Det vigtigste er, at man udfylder ansøgningsskemaet korrekt og medsender et budget. Det var der desværre mange, der ikke gjorde”, konstaterer Georgie Børsting, der er projektmedarbejder i Madkamp, der står for puljen.

Det er Nordea-fonden, der støtter puljen og herfra handler det om at styrke fremtidens forbrugere.

”Madkundskab er et vigtigt fag, der giver eleverne redskaber til at tage vare på egen sundhed. Med puljen skruer vi op for blusset i madkundskabslokalerne, og synliggør noget af alt det, som faget kan”, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

FAKTA
Ansøgningen, som skal indeholde en beskrivelse af projektet, hvad målet er og et budget, sendes til madkamp@madkulturen.dk

Du kan læse mere om puljen på www.madkamp.nu. Madkamp og Madkundskabspuljen er støttet af Nordea-fonden og landets professionshøjskoler.


MENU