Gå til hovedindholdet

Ny rapport om madkultur

Ny rapport fra KU samler eksisterende viden om danskernes madvaner og sundhed. Rapporten inddrager tal fra Madindeks 2015.

Publiceret 30. maj 2016

Mandag den 30. maj udkommer en rapport med titlen Madlavning, fællesmåltider og sundhed. Rapporten, der er lavet af Københavns Universitet for Fødevarestyrelsen og Madkulturen, er et såkaldt litteraturstudie, som samler eksisterende viden om madkultur, madlavningskompetencer og fælles måltider. På baggrund af tal fra Madindeks 2015 og aktuel litteratur, stiller rapporten skarpt på, hvad madlavning og fælles måltider betyder for sundheden.

Madindeks 2015 er Madkulturens årlige måling af tendenser i danskernes madkultur, læs den her.

Hjemmelavet mad gavner børns sundhed

Et af budskaberne i rapporten, som findes på linket nedenfor, er at det gavner børns madlavningskompetencer og sundhed at vokse op i et hjem, hvor der laves hjemmelavet mad.

Læs hele rapporten Madlavning, fællesmåltider og sundhed her.


MENU