Gå til hovedindholdet

Køb din FoodJam-billet allerede nu

Som noget nyt er det muligt at købe billetter til det aktive folkekøkken FoodJam allerede inden starten lyder til årets Roskilde festival. Så er du garanteret en god plads i køkkenet, når det passer dig bedst.

Publiceret 18. juni 2014 oprettet af Louise Sjöström

Otte dage i smatten betyder ofte otte dage på pølser, pomfritter og leverpostej på dåse. I 2012 blev der f.eks. sat fem tons bacon, 2,5 tons mayonnaise, 30 tons pomfritter og kartoffelbåde, 150.000 burgere og 30.000 pizzaer til livs, mens musikken spillede på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Men det kan nu også være rart med lidt grøntsager med bid i og en portion friske, dampede blåmuslinger, og dét er faktisk muligt i det aktive folkekøkken FoodJam.

Her bestemmer du selv menuen og går selv til gryderne, når du har valgt dine råvarer fra den bugnende buffet af friske økologiske grøntsager, sprød frugt og fersk fisk på køl. I køkkenet er der plads til alle uanset evner, og skulle du være i tvivl, står FoodJams kulinariske vejledere klar med hjælp og gode ideer.

Social aktivitet

En time og et måltid mad i FoodJam koster kun 50 kroner, og i år – tredje gang, FoodJam folder sig ud på Roskilde Festival – er det muligt at købe billetter til køkkenet allerede inden, festivalen åbner portene. På den måde kan du sikre dig plads ved gryderne på et tidspunkt, der passer dig, uden at skulle stå i kø med knurrende mave.

Køb billet her: madkulturen.dk/foodjambilletter

Billetterne kan købes online allerede nu, hvor du køber til et bestemt tidspunkt på en bestemt dag. Her køber du (og en kammerat) mindst to billetter for at sikre, at FoodJam bliver den sociale aktivitet, den er tænkt som.

Tag de gode idéer med hjem

”FoodJam skal vise, at madlavning fra bunden med gode råvarer kan være en nem og billig løsning på et godt og velsmagende måltid – selv i en på mange måder kaotisk setting som en festival”, fortæller Judith Kyst, direktør i Madkulturen, som står bag FoodJam.

”For kun 50 kroner får deltagerne et friskt, hjemmelavet måltid og ikke mindst gode idéer og konkrete forslag til madlavning derhjemme, når de er tilbage i hverdagen”, siger Judith Kyst.

FoodJam har Det Økologiske Spisemærke GULD (90-100% økologi).

 

FAKTA om FoodJam

  • FoodJam holder til i City Center East (indkøbsområdet i Camping Øst) og holder åbent dagligt fra søndag den 29. juni kl. 20.00-01.00 til og med søndag den 6. juli, alle dage kl. 9.00-22.00.
  • Det koster 50 kr. at deltage og lave et måltid mad, og for pengene får man fri adgang til råvarebuffeten, en times tid i køkkenet med hjælp, hvis man ønsker det samt mulighed for at spise sin mad ved et langbord med dug og blomster.
  • Billetter købes på madkulturen.dk/foodjambilletter eller ved indgangen, hvor man enten booker tid til et andet tidspunkt eller kan gå direkte i køkkenet. I ’myldretiden’ – dvs. mellem kl. 12 og 19 – er det en god idé at have bestilt tid, især søndag-onsdag. Køber man billetterne online kan man printe og medbringe dem, men det er også nok at have dem liggende på sin smartphone, som man så viser ved indgangen.
  • Bag FoodJam står organisationen Madkulturen, en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, som arbejder for Bedre mad til alle via fokus på kvalitet, lokalitet og fællesskabet omkring mad og måltider.

Find også Madkulturen og FoodJam på Instagram (#foodjam).


MENU