Gå til hovedindholdet

Nye værktøjer fra Kloge Fødevareindkøb

Det bliver nu lettere for offentlige køkkener at få flere økologiske og lokale varer. Det gør det via Madkulturens indsats Kloge Fødevareindkøbs nye værktøjer.

Publiceret 8. november 2016

Guide til controlling af fødevareaftaler. Se hvilke varer der er i sæson-værktøj. Vejledning om lokale fødevareindkøb. Sortimentslister til økologiske køkkener. Værktøj til beregning af fødevareindkøbsbehov.

Det er bare nogle af de helt nye værktøjer, som Madkulturens indsats Kloge Fødevareindkøb sammen med Københavns Madhus har udarbejdet til landets offentlige indkøbere. Alt sammen for at gøre det offentlige indkøbssystem lidt mere smidigt og gøre det lettere at få flere eksempelvis økologiske og lokale varer ind i de offentlige køkkener. 

”Der ligger et kæmpe potentiale i at udvikle de lokale fødevarehverv ved at købe lokale varer, og det kan kommunerne udnytte langt bedre, end de gør i dag", siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

Du kan se alle de nye værktøjer, som Kloge Fødevareindkøb har udarbejdet her på www.klogefødevareindkøb.dk.

Det skal ikke være så svært at få mere økologi og flere lokale varer

Kloge Fødevareindkøb har fra 2013 - 2016 tilbudt udbudsteknisk og fødevarefaglig rådgivning til offentlige fødevareindkøbere i danske kommuner, regioner og statslige organisationer. Projektets formål har været at åbne op for offentligt indkøb af økologiske og lokale fødevarer for at understøtte det offentliges omlægning til økologi, der er et led i regeringens økologiplan 2020. 

Det har desuden været målet at understøtte samarbejdet fra indkøb og køkken til leverandør og producent og desuden at styrke det tværfaglige samarbejde internt i offentlige organisationer. Kloge Fødevareindkøb har også haft til opgave at formidle viden om offentligt indkøb af fødevarer.

Du kan læse mere om Kloge Fødevareindkøb her


MENU