Gå til hovedindholdet

H.K.H. Prinsesse Marie gæster DM i madkundskab

Der kommer fornemt besøg ved dette års DM i madkundskab, hvor skoleelever fra hele landet dyster i temaet ’konservering’.

Publiceret 12. marts 2018

Det bliver en spændende dag for de ti madkundskabs-hold, der er udvalgt til Danmarksmesterskaberne i madkundskab, når de dyster den. 20. marts i Odense.

Læs mere om Madkamp her

Ud over at de ti klasser skal kokkerere den menu, de har øvet sig på over for dommerpanelet, så kommer både H.K.H. Prinsesse Marie og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen forbi til årets festdag for faget madkundskab.

”Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie og jeg kommer for at bakke op om eleverne og madkundskab, der er så vigtig for vores fælles madkultur, vores fælles dannelse, og som skaber fremtidens kritiske og nysgerrige forbrugere. Jeg deltog i arrangementet sidste år og oplevede den store energi, børnene lagde i alt fra tilberedningen til fortællingen om råvarerne. Det er en stor ære, at Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie finder tid til at være med denne dag, og hendes tilstedeværelse er med til at sætte fokus på vigtige emner som børns madvaner og madkundskaber”, siger Esben Lunde Larsen.

Fermenterede kartofler
DM i Madkundskab er kulminationen på årets ’Madkamp’, der er støttet af Nordea-fonden, og som blandt andet består af gratis undervisningsmateriale og lærerkurser. I år er temaet ’Konserver din Køkkenhave’, hvor elever landet over har arbejdet med syltning, fermentering, rygning og tørring af frugt og grønt.

Ingen af de ti klasser vil løfte sløret for deres bud på en vindermenu endnu, men de vil gerne afsløre så meget, at dommerne skal igennem rodfrugtechips, fermenterede kartofler, frugtsirupper, syltede løg, tørrede bær, hjemmelavet ketchup, remoulade og røgede jordskokker.

Læs mere: Ti klasser skal dyste til årets DM i madkundskab

Madkamp har gennem årene haft 700 lærere på kursus, udviklet seks undervisningsforløb, og haft over 1500 elever med til DM. 

Sidste år var det et 6. klasses hold fra Tistrup Skole, der vandt DM i madkundskab. DM i madkundskab løber af stablen d. 20. marts på Kold College i Odense.

De ti finalister er:

Pedersborg skole, 6.C, 4180 Sorø
Sct. Nicolai Skole, 7.A, 4600 Køge
Glostrup Skole, afd. Nordvang, 6.A, 2600 Glostrup
Ørstedskolen, 6.A, 5900 Rudkøbing
Poulstrup Friskole og Børnehus, 6-7 klasse, 9760 Vrå
Skolecenter Jetsmark, 7-9. klasse, 9490 Pandrup
Fællesskolen Hammelev Sct. Severin, 6.C, 6100 Haderslev
Vestre Skole, 7. årgang, 7200 Grindsted
Resenbro Skole, 6. klasse, 8600 Silkeborg
Stjærskolen, 6. klasse, 8464 Galten


MENU