Gå til hovedindholdet

Food Careers indtager CPH Food District

Fødevarestuderende demonstrerer fødevarebranchens bredde, når de i samarbejde med Madkulturens indsats Food Careers går på scenen under CPH Food District.

Publiceret 15. august 2016

"Der er rigtig mange unge, som godt kunne tænke sig at arbejde med mad, men som ikke ved, at mulighederne rækker langt ud over at blive kok eller konditor. Derfor giver vi under CPH Food District ordet til ambassadører for en masse forskellige uddannelser, der repræsenterer kendte og mindre kendte sider af branchen", forklarer Judith Kyst, direktør for Madkulturen.

Food Careers blev etableret i slutningen af 2015 i samarbejde mellem en række vægtige spillere inden for fødevarebranchen.
Med fødevareklyngen som et af Danmarks største eksporterhverv er det en branche, der har en meget vigtig rolle at spille – også i fremtiden.

"Der kommer til at mangle kompetente kræfter i fødevarebranchen, men vi kunne også se, at der manglede adgang til viden om, hvor mange muligheder, der faktisk er. Hvis man skal skabe overblik over de mange uddannelsesmuligheder ved at opsøge hver enkelt uddannelse, kan det virke uoverskueligt. Derfor har vi samlet overblikket i Food Careers og lavet et samarbejde med en række ambassadører, som uddanner sig til vidt forskellige dele af branchen", siger Judith Kyst.

Det er de ambassadører, man kan møde, når Øksnehallen omdannes til CPH Food District i weekenden 19.-21. august.

Læs mere om eventen på Food Careers' Facebookside her.

Uddannelser inden for fødevarer er langt fra de unges førstevalg, når de søger om studieoptagelse. Færre end hver femte af de unge har overvejet at søge ind på en fødevareuddannelse. Det viste en undersøgelse, som Epinion lavede for Madkulturen i februar 2016.

 

 

Derfor vil Madkulturen bidrage til at skabe endnu større synlighed om karrieremulighederne i branchen, så den bliver en fast del af de unges bevidsthed. På CPH Food District kan man blandt andre møde en fødevareteknolog, en detailslagter og en kandidat i molekylærernæring, der tager festivalgæsterne med på et kulinarisk eventyr under kyndig ledelse af Timm Vladimir.

Om Food Careers

Food Careers er Madkulturens indsats for at tiltrække flere unge til fødevarebranchen. Den er støttet af 3F, Fødevareforbundet NNF, HORESTA, Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer, Kost- og Ernæringsforbundet, Danske Slagtermestre, Dansk Erhverv, Rektorkollegiet for Professionshøjskolerne, Rektorkollegiet for Danske Erhvervsakademier, Rektorkollegiet for Danske Universiteter og Danske Erhvervsskoler.

Food Careers er et karriereunivers, der henvender sig til unge i aldersgruppen 15-25 år med indsigt, inspiration og viden om uddannelse -og karrieremuligheder i fødevarebranchen.

 


MENU