Gå til hovedindholdet

Folkemødet '17: Mød de unge, hvor de er

I skolen, på spejderlejren eller på kollegiet. Skal vi påvirke de unges madvaner, skal vi møde dem hvor de er. Det er budskabet fra Madkulturen på Folkemødet.

Publiceret 30. maj 2017

De unge er dem, der bruger mest convenience i køkkenet. Og de unge er dem, der har de ringeste køkkenkompetencer. Hvis vi skal styrke den danske madkultur, skal vi derfor begynde tidligt.

Det er overskriften for Madkulturen på Folkemødet på Bornholm, der løber af stablen den 15-18. juni.

”Vi tager derover med ét simpelt budskab: At møde de unge, hvor de er. Det har Madkulturen rigtig god erfaring med fra en lang række projekter, som vi skal over og fortælle om”, siger Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen.

En af projekterne er Madtropperne, hvor over 2.000 spejdere skal arbejde med bæredygtige måltider over bål. Et andet er Food Maker i Aarhus, hvor måltidet har været mødested for 1000-vis af unge på kollegier, aftenskoler og uddannelsessteder. Det er en alternativ vej til at få de unge til at forholde sig til mad og måltider, hvilket ellers kan være svært.

Endelig skal Judith Kyst deltage en debat med Fødevarebanken, der har haft succes med at servere sund morgenmad på 24 danske skoler.

Her kan du møde Madkulturen på Folkemødet

TORSDAG 15. juni 15.15-16.00 Sundhedskampagne i kollegiekøkkenet
Food Maker: De unge gider ikke kommunale sundhedskampagner – eller gør de? I Aarhus møder man de unge i køkkenet, og det ser ud til at virke.

Mød Søren Peter Hansen, direktør i FOF Aarhus. Vibeke Brønnum, folkesundhedschef i Folkesundhed Aarhus. Anders Vildsø Andreasen fra Food Maker, som også er projektleder hos Ungdomsbureauet. Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

Sted: D6 Villa Gode Liv - Havnegade 45 - Ved Brandstationen. I teltet i haven.

FREDAG 16. juni 11.30-13.00 Hvis naturen kunne bestemme: En koge-debat
Ministerens Madklub: Hvordan kan man bruge den vilde natur i køkkenet? Og hvordan kan det bidrage til en større forståelse for bæredygtig mad i hverdagen?

Mød bl.a. miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, ’Bonderøven’ Frank Erichsen fra DR, journalist og forfatter Signe Wenneberg, Mikkel Westergaard fra Vild MAD og Judith Kyst fra Madkulturen mf.

Sted: L12 Missionshuset - Madkulturen – Nørregadekvarteret. Pilegade 7b.

LØRDAG 17. juni kl. 9.00-10.00 Morgenmadens betydning for skolebørn
Fødevarebanken: På 24 skoler leverer FødevareBanken morgenmad til elever, der ellers ikke ville have fået noget. Hvad har erfaringerne været for børnenes koncentrationsevne, læring og sundhed?

Mød Karen-Inger Thorsen, direktør i FødevareBanken. Gitte Porsmose, projektleder i Region Sjælland. Skoleleder fra en morgenmads-skole. Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

Sted: L13 Pilekroen – Kirkepladsen.

Lørdag 17. juni kl. 13.30-14.30 Naturen kalder! Børn og unges udvikling i  udeliv Spejderne: Børn og unge trives, når de slippes løs i naturen. Men skal udeliv lede til læring, eller er naturen børnenes fristed? Skal spejdere f.eks. spise dåsemad eller selv lave ’makrel i tomat’ over bål?

Mød Judith Kyst, Madkulturen. Jan Ejlsted, Friluftsrådet. Anders Berner, rollespilsforeningen Bifrost. Charlotte Bach Thomassen, Det Danske Spejderkorps.

Sted: C3 Spejdernes og Ungdommens hus - Cirkuspladsen

 

 


MENU