Gå til hovedindholdet

Se finalisterne til Årets Lokale Vare 2016

Ni produkter er udvalgt til at dyste om prisen som Årets Lokale Vare 2016 og præmien på 50.000 kr.

Publiceret 9. maj 2016

Både vådt og tørt er repræsenteret, når Årets Lokale Vare 2016 skal kåres 1. juni.

Blandt finalisterne er æblemjød, havregryn og sydesalt, som er nogle af de produkter, der har vundet lokalt i en af de ni landsdele og dermed er gået videre til den nationale finale.
De seneste uger har tre produkter – nomineret af et dommerpanel – i hver landsdel nemlig været til afstemning hos forbrugerne, som skulle stemme på deres favoritter. Således er tre nu blevet til ét og dermed et samlet finalefelt på ni produkter.

”Vi vil fordoble andelen af lokale varer de kommende år. Derfor er vi gået på jagt efter mindre producenter og lokale ildsjæle. Finalefeltet viser, at det virkelig bobler med idérigdom og entusiasme over hele Danmark. Det vil betyde, at vi kommer til at se masser af spændende nye varer i butikkerne den kommende tid”, siger koncerndirektør Jens Visholm, Coop.

”Det er et spændende finalefelt, som alle fortjener at komme ud på hylderne og dermed ud til forbrugerne. I Madkulturen arbejder vi for bedre mad til alle på mange forskellige måder – Årets Lokale Vare er én af dem. Prisen giver os mulighed for at fremme vækst for små, passionerede producenter, der dyrker det lokale og arbejder ud fra principper, som vi mener, er med til at sikre bedre mad via større udbud af denne særlige type varer. Derfor er Årets Lokale Vare en indsats, som vi er rigtig glade for at være en del af”, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

Forbrugernes stemme

Vinderen af Årets Lokale Vare 2016 bliver udråbt af et dommerpanel bestående af bl.a. Judith Kyst og kokkene Claus Holm og Christine Bille Nielsen ved en festlig finale onsdag 1. juni 2016. 
Men også forbrugerne har noget at skulle have sagt i afgørelsen og kan frem til 19. maj sætte en stemme på et af produkterne på www.cooplokalevarer.dk.

Med kåringen som Årets Lokale Vare 2016 følger en præmie på 50.000 kr. og muligheden for at komme på Coops hylder for Lokale Varer.

De ni finaleprodukter er:

  • Æblemjød med Havtorn fra Snoremark (Midt- og Vestsjælland).
  • Økologiske Grovvalsede Havregryn fra Mangholm (Nordsjælland og København).
  • Stikkelsbærmarmelade fra Broholm Slot (Fyn og Øhavet).
  • Jordbærlikør fra Fary Lochan Destilleri (Syd- og Sønderjylland).
  • Stauning – Young Rye fra Stauning Whisky (Midt- og Vestjylland).
  • Jubilæumssalt fra Læsø Salt (Nordjylland).
  • Njord Gin, Destilled Mother Nature fra Spirit of Njord (Østjylland).
  • Økologisk Havtornsaft fra Høstet (Bornholm).
  • Doppel Bock øl fra Krenkerup Bryggeri (Sydsjælland og Lolland-Falster).

I alt har 126 produkter fra hele landet været tilmeldt Årets Lokale Vare 2016.

Stem på Årets Lokale Vare 2016 og læs mere om dem på www.cooplokalevarer.dk.


MENU