Gå til hovedindholdet

En kvart million til bedre madkundskab

En kok, der underviser i at sylte? Eller en udflugt til det lokale slagteri? Der er 250.000 kr. i Madkundskabspuljen, som alle kan søge. På Uglegårdsskolen fik man 10.000 kr. til en krydderurtehave.

Publiceret 9. november 2017

Med hjælp fra forældre, en lokal planteskole og en ansøgning til Madkundskabspuljen fik 6.R på Uglegårdsskolen i Solrød bygget to store plantekasser og tilplantet dem med alverdens krydderurter. Fremover skal skolens madkundskabshold bruge de friske krydderurter i undervisningen.

Tingagerskolen i Ringe fik 10.000 kr. til at arbejde med insekter som fremtidens bæredygtige proteinkilde. Et tværfagligt projekt i biologi og madkundskab, der både indeholder besøg i Zoo og masser af smagsprøver på melorme, græshopper og fårekyllinger.

Skal styrke madkundskab
Der er med andre ord frit valg, hvis man har en idé, der kan styrke madkundskab, forklarer Emma Ter-Borch, der er projektleder i Madkamp, der administrerer Madkundskabspuljen.

”Så længe det er ideer, der viser madkundskabs enorme potentiale inden for sanselighed og innovation, så er puljen åben. Vi vil helst støtte de store tiltag, der involverer andre som fx den lokale mejerist, landmand eller naboskole”, understreger hun.

Det er Nordea-fonden, der støtter puljen og herfra handler det om at styrke fremtidens forbrugere.

”Madkundskab er et vigtigt fag, der giver eleverne redskaber til at tage vare på egen sundhed. Med puljen skruer vi op for blusset i madkundskabslokalerne over hele landet, og synliggør noget af alt det, som faget kan”, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Ansøgningen, som skal indeholde en beskrivelse af projektet, hvad målet er og et budget, sendes til madkamp@madkulturen.dk

Du kan læse mere om puljen på www.madkamp.nu. Madkamp og Madkundskabspuljen er støttet af Nordea-fonden.

 

  


MENU