Gå til hovedindholdet

Alle elskede Madtropperne

Vil unge spejdere grille kål, fisk og gulerødder på bål? Ja, i den grad. På Madtropperne lærte 2.000 spejdere tricks til bedre lejrmad – og begejstringen var overvældende.

Publiceret 7. september 2017

Grillede grøntsager med salsa verde. Fisk på spid. Og saltbagte kartofler med bønnepure. Det var noget af menuen, da 2.000 spejdere imellem 10 og 17 år deltog på Madtropperne på Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg, hvor spejdere og spejderledere blev inspireret til grøn og velsmagende lejrmad.

”Hele ideen med Madtropperne var at vise, at lejrmad sagtens kan være sundt og smage vildt godt – og det tog de virkelig godt imod”, forklarer Judith Kyst, der er direktør for Madkulturen, der sammen TrygFonden og Spejdernes Lejr 2017 stod bag Madtropperne.

SE FILM FRA MADTROPPERNE HER

”Det var virkelig en succes at se, at de overhovedet ikke var bange for at filetere fisk eller smage på nye grøntsager. Jeg ville ønske, at deres forældre havde set, hvor modige de var”, fortsætter hun.

TIPS TIL BEDRE BÅLMAD? HER ER MADTROPPERNES HÅNDBOG

Det bakkes op at en brugerundersøgelse på Madtropperne. Omkring 100 spejderledere, der repræsenterer de 2.000 unge spejdere, deltog i undersøgelsen og konklusionen er entydig:

100 % af de adspurgte mener bl.a., at Madtropperne i høj eller nogen grad har bidraget til at give spejderne træning i at lave hjemmelavet mad af friske råvarer. Og 98 % mener, at Madtropperne i høj eller nogen grad har bidraget til at give spejderne lyst til at lave mad over bål. 

VIL DU SELV LAVE BÅLMADEN? HER ER OPSKRIFTERNE

Vildest var deltagerne med at røre deres egen mayonnaise, og så at tilberede maden over bålet, viser undersøgelsen. 


MENU