Gå til hovedindholdet

Madindeks 2016

 

Hvor kommer danskernes mad fra?

Det er temaet for Madindeks 2016 - Madkulturens årlige undersøgelse af den madkulturelle udvikling i Danmark, som kigger nærmere på danskernes vaner og holdninger i forbindelse med råvarer.
Vi sætter fokus på en række forhold, der knytter sig til råvarer herunder brug af convenience i maden, lokale fødevarer og danskernes dyrkning af egne råvarer.

Madindeks 2016 zoomer ind på, hvad der bliver lavet mad af i dagens Danmark med dette års tema: råvarer.
Det gør vi, fordi vi opfatter det som en krumtap i madkulturen, hvordan vi tænker, taler og handler omkring de råvarer, vi laver mad af.
Samtidig er det ikke entydigt, hvad vi forstår ved råvarer, ikke mindst i kraft af de stadigt stigende udbud af convenience-produkter, som på mange forskellige måder hjælper til i den daglige madlavning. 

Udover opmærksomheden på grænsefladerne mellem råvarer og convenience belyser Madindeks 2016 temaet yderligere ved at undersøge, hvilke roller andre emner, vi forbinder med råvarer, spiller anno 2016. Det er f.eks. sæson, lokale fødevarer, forbrugernes egen dyrkning, jagt og sankning.

Madindeks 2016 giver således svar på, hvor mange der går op i råvarer, og om danskerne er tilfredse med kvaliteten af de råvarer, de bruger i maden. 

Kapitel 1

Danskernes engagement i råvarer og mad.

Kapitel 3

Convenience i madlavningen.

Kapitel 5

Danskernes forbrug af lokale varer.

Kapitel 7

Mad i sæson.

Kapitel 2

Danskernes aftensmad og hvor den kommer fra.

Kapitel 4

Danskernes forståelse af lokale varer.

Kapitel 6

Dyrkning, sankning og mad fra naturen.

Metoden

Sådan er Madindeks 2016 blevet til.


MENU